Sinds 1 juli 2014 moeten alle metalen componenten met een dragende functie bestemd voor gebouwen of civiele constructies voorzien worden van een CE-markering volgens de norm EN 1090.
Om de CE-verklaring en de bijhorende DOP (Declaration of Performance = prestatieverklaring) te mogen opstellen, dient men in het bezit te zijn van een FPC-certificaat (Factory Production Control = Fabriek Productie Controle). In het kader van staalconstructies behelst FPC een systematiek in de vorm van een handboek om aanhoudende interne controles toe te passen op het productieproces conform eisen in de norm. De certificatie van het FPC-systeem mag alleen door een erkend keuringsorganisme worden uitgevoerd.

Na een geslaagde audit door het keuringsorganisme TÜV Rheinland behaalde DEMAN het las- en FPC-certificaat voor uitvoeringsklasse 4 (EXC4) volgens de norm EN 1090-2. Aangezien kraanbanen dienen te voldoen aan uitvoeringsklasse 3 (EXC3), beschikt DEMAN over de vereiste certificaten om deze te mogen produceren en monteren. Waarom zijn we dan nog een stap verder gegaan met de certificatie voor uitvoeringsklasse 4? Het stelt ons in staat om klanten met heel specifieke kwaliteitseisen (bijvoorbeeld petrochemische en nucleaire sector) conforme producten aan te bieden.

Gepubliceerd op in de categorie Over ons met de tags , , .