Op 20 augustus 2020 werden bij SKT in Ieper 6 nieuwe DEMAN rolbruggen in dienst gesteld. Daarbij ook de rolbrug met serienummer R4000 … Daarmee komt de teller bij DEMAN op 4000 te staan! Een belangrijke mijlpaal voor één van de belangrijkste rolbrugbouwers in België. Constructiewerkhuizen DEMAN werd in 1953 opgericht door Maurice DEMAN, als fabrikant van Vlasmachines. Al snel werden ook bouwkranen aan het productgamma toegevoegd. Onder invloed van Eric DEMAN werd in 1969 de allereerste DEMAN rolbrug gebouwd. Ruim 50 jaar later is DEMAN de meest ervaren rolbrugbouwer in België, met nu dus 4000 elektrische rolbruggen en portaalkranen op de teller.

Over R4000

R4000 is een “state-of-the-art” enkelligger rolbrug met 12.5 ton hijsvermogen en een overspanning van ruim 25 meter. De bewegingen in zowel X-, Y- als Z-as gebeuren traploos d.m.v. een frequentiesturing. De hijssnelheid is lastafhankelijk, zodat het hijsen tot 50% sneller verloopt, wanneer er iets kleinere lasten worden verhandeld. De rolbrug is ook voorzien van de smart feature “protected area” om een aanrijding met de bureelgebouwen in de hal te voorkomen. Verder koos SKT ook voor een “custom” kleurtje. Het staalblauw staat de nieuwe DEMAN rolbruggen en kraanbanen wondermooi!

De rolbrug met serienummer R4000 is ook de 25ste rolbrug die wij aan de groep SKT leveren (2 daarvan werden aan Ypes geleverd, een onderneming binnen de SKT-groep). Daarmee is SKT alvast de grootste DEMAN klant in Ieper geworden. Andere DEMAN klanten in Ieper zijn onder andere Picanol, Spinnekop, Ghelamco, Serrus, Westlandia en Digimatic.

Over SKT

SKT, opgericht in 1968 door Herman D'hulster, is uitgegroeid tot een Europese speler op vlak van industriële koeltechniek. Sinds de jaren 80 zijn zij ook ontwerper, producent en leverancier van invriestunnels voor de diepvriesgroenten en -frietenindustrie. De groep SKT, ondertussen onder leiding van zoon Bart D'hulster, omvat ook SKT Service, Datapolis en Ypes en telt ongeveer 200 werknemers. In het najaar van 2020 finaliseert SKT een investering van 5 mio € in een nieuw productieatelier voor modulaire prefab invriestunnels. Het is de bedoeling om zo een groter deel van de productie ervan in het atelier voor te bereiden om zo de plaatsingstijd bij de eindklant (en de bijhorende overlast) tot een minimum te beperken. De rolbruggen van DEMAN zullen er mee voor zorgen dat de modules vlot intern verplaatst en geladen kunnen worden op het speciaal transport dat hiervoor zal worden ingezet.

Meer informatie vind je terug op www.skt.be

Gepubliceerd op in de categorie Over ons.